DODIR NADE

...edukacijski proces oporavka od ratnih povreda... Namijenjen je članovima i članicama udruga, ali i pojedincima koji okupljaju i pružaju potporu osobama s ratnim traumama, te svim osobama koje su spremne raditi na vlastitim povredama i traumama iz rata. Edukacijski proces temelji se na vrijednostima i metodama nenasilnog djelovanja, a bavi se temama o cjelovitom pristupu zdravlju pojedinca i zajednice. Sastoji se od 9 dana treninga, raspodijeljenog u 6 susreta tijekom pola godine (3 vikend boravka i 3 jednodnevna susreta) i to po jedan susret mjesečno. Edukacijski proces okuplja skupinu od 10 do 16 sudionika/sudionica.

Edukacijskim procesom dobit ćete priliku

  • Istražiti svoje osobne granice, kapacitete i potencijale;
  •  Istražiti kako naše osobne povrede razvijaju naš stav i pristup prema gubitku i povredama drugih;
  • Poboljšati svoje emocionalno i duhovno zdravlje;
  •  Razviti vještine nenasilne komunikacije: aktivno slušanje, opažanje, osjećaji i potrebe;
  • Istražiti važnost ključnih moralnih i duhovnih vrijednosti;

Metodologija rada

Edukacijski proces nazivamo trening.Treningom treniramo svoj um, ali i duh i to učenjem i usvajanjem različitih vještina. Primjenjujemo interaktivan pristup i iskustveno učenje zasnovano na principima učenja odraslih. Uz procesno učenje koje pripremaju i vode iskusni treneri, sudionici dobivaju priliku otkrivati i samostalno razvijati svoje potencijale te izgrađivati se kao osobe. Treneri: stručne osobe educirane prema specifičnostima vezanim uz nenasilno djelovanje, medijaciju, psihosocijalni rad i rad na traumama.Kontakt osoba:
Snježana Kovačević
eduka@centar-za-mir.hr
tel./fax: 031/206-886

Zdravlje je stanje potpunog, fizičkog, mentalnog i društvenog stanja; ono nije samo odsustvo bolesti ili nemoći, ono je temeljno ljudsko pravo, ali i sposobnost da na zreo način odgovorimo na život kakav on je.

Svjetska zdravstvena organizacija